miercuri, 29 aprilie 2009

Gripa porcina si panica colectiva

A inceput primavara si cu acesta ocazie si programul de panicare in masa. Parca este programul de propaganda al araturilor de primavara din fostul regim !

Am inceput sa ma obisnuiesc cu asta, de parca este ceva normal. Acum imi pare ceva anormal sa nu aud/vad in mass-media ceva care sa induca teama si nesiguranta. A trecut vremea cand radeam la celebra replica a unui mogul de presa: O stire buna, este o stire rea pentru noi ! Acum o vad ca pe o parte obligatorie din strategia de business a trusturilor mass-media.

Sa facem o mica istorie a panici colective si induse din ultimii 20 de ani:
  • Bomba atomica si bomba chimica a lui Saddam-fas, flatula, gaze, etc. De negasit, de nevazut. Lume panicata. Firme de armament si de petrol care isi freaca mainile. Azi soldati americani si britanici (majoritari) isi freca dorsalul de usturimea tepei (cel care il au, ca unii au cate o buca lasata in Irak).
  • Atentatele teroriste din USA - neclare, controversate, unii zic ca aranjate, altii ca pe bune. Cert este ca lume moare inca pentru asta. Incepand din 9/11 pana acum, in USA si Afganistan. Firme de armament, de petrol si trafcanti de droguri fericiti. Ceva soldati straini si romani imbracati in haina metalica a sicriului de plumb. Bin Laden o fantoma in erectie ce ofera sex oral tuturor celor "care baga botu'".
  • Boala vacii nebune, gripa aviara, scrisori cu Antrax, calendarul Maya si sfarsitul lumii in 21.12.2012, cometa, planeta si bicicleta chinezeasca-alte lucruri la fel de periculoase. Lumea in panica. Blog-uri, site-uri incinse, mii de carti vandute. Afaceri bune pentru unii, secte si provaduitori mesianici fericiti, psihoterapeuti pe val, etc. Lumea panicata, speriata si disperata dar satisfacuta: au avut parte de sex, cam pidosnic si usturator dar au fost "finalizati".
  • Criza alimentelor, criza ecologica si acum MAREA CRIZA FINANCIARA. Iar niste baieti si fete isteti/istete s-au umplut de voturi, bani si putere. Sarantocul lovit, panicat, in fundul gol, il ustura spatele si habar nu are ce se mai intampla cu el. Dar uita ca cineva il fura, ca cineva il "violeaza" si crede ca asa este normal.
  • Alte multe fapte/intamplari/zvonuri care nu mai vreau sa le enumar ca deja parca am o iritatie undeva in spate.

Acum, Tugulanu' abea dezmeticit si in plina CRIZA, este lovit puternic cu GRIPA PORCINA !

Domnule, da asta este atentat la valoarea adanca a romanului. La cum spune el: Nu e pasare mai buna ca porcu ! La micii si salamul lui, la gratarul cu prietenii si familia. La baza alimentatiei noastre! Asta este deja atentat la natiune, nene Iancule !

Se uita lumea cu suspiciune la Ghita din cotet si inghite in sec. Se panicheaza si iar se teme, se vorbeste de asta si de cutremur de parca lumea se va sfarsi si ne va prinde cu un mic gripat in gura intre caramizile blocului daramat de cutermur.

Stau si ma intreb:

  1. In folosul cui sunt toate astea? Cine beneficieaza de toata aceasta panica? Cine se va erija in salvatorul nostru si ce urmareste el ?
  2. Oare vom ajunge si noi ca cei din New Orleans cand a fost uraganul Katrina? Stateau inchisi in dom, se omorau intre ei, se violau si sufereau, crezand ca sunt blocati inauntru de puhoaiele de ape-doar asta le spunea TVe-ul. Cu ochii in TVeu-ul care nu le mai spunea sa iasa afara (afara apa fiind doar pana la genunchi) mureau ca mustele. Asta da efect de panica!

Adevarul este ca o gloata speriata, tematoare si needucata este cu mult mai usor de strunit decat una mai curajoasa, netematoare si cu un anumit nivel de educatie.

Sunt curios care va fi urmatoarea spaima, cea care va evolua in timpul verii ? Ciuma pisicii nebune, boala vrabiutei ucigase, cocoselul contaminat sau pasarica carnivora ?

Daca nu iese ceva, nu-i nimic, putem produce, doar avem de unde! Trebuie si mass-media asta sa traiasca cu ceva. Pacat ca unele chestii chiar distrug. Dar...

Zambeste, maine va fi mai panica ca azi !

Niciun comentariu: