joi, 9 aprilie 2009

Noaptea Iguanei

Aseara am revazut cu mare placere la TVeu pe TCM filmul Noaptea Iguanei, cu Richard Burton si Ava Gardner. Un film etalon pentru cinematografie, roluri de exceptie, actori fenomenali, script si regie extraordinare.


Richard Burton joaca rolul unui fost reverend, Larry Shannon, care nu a putut rezista unei adolescente, vrea sa recastige increderea grupului de turisti pe care ii conduce in Mexic. El ii obliga sa se opreasca la un hotel izolat, condus de Maxime, o fosta iubita. Aici ii va intalni pe Hannah, o tanara pictorita, si pe tatal acesteia. Larry, este dat afara de seful lui si se afla in pragul disperarii.


Povestea este frumoasa si are si niste dialoguri interesante. La un moment dat Richard Burton spune, intr-un dialog cu pictorita: "Traim adesea in 2 planuri, unul imaginar si unul real. Cu cel imaginar ma descurc foarte bine si acolo ma simt cel mai conformatbil. Dar, din cand in cand trebuie sa cobor si in cel real. Aici cateodata lucrurile nu ies chiar asa cum as vrea eu, dar trebuie sa fac fata acestuia pentru a putea reveni la cel imaginar!"


Daca sunteti curiosi sa vedeti personaje bine construite, zbaterea unor suflete intre lumea dorita si cea reala, va recomand cu caldura acest film.

Niciun comentariu: