miercuri, 7 octombrie 2009

Hotia, pensia si alegerile

Iata cateva stiri de pe HotNews preluate, care m-au cam pus pe ganduri:

Șosea de București la preț de autostrada. Consilierii municipali din Bucuresti, indiferent de partidul din care fac parte, si-au dat mana cu subordonatii primarului Sorin Oprescu si au decis ca reabilitarea a patru bulevarde si a 54 de strazi (din care multe nici nu au nevoie decat, in cel mai rau caz, de interventii minime) va costa peste un sfert de miliard de euro. Valoarea viitoarelor lucrari, stipulata printr-o recenta hotarare a CGMB, i-ar face invidiosi pana si pe edilii din Monte Carlo. Soseaua Kiseleff, de exemplu, ar urma sa fie reasfaltata pentru 15,5 milioane de euro pe kilometru, iar Strada Academiei (un drum cu o singura banda pe sens si trotuare inguste), pentru noua milioane de euro pe kilometru, scrie Capital.

Cand iesiti la pensie dupa noua lege. Proiectul noii legi a pensiilor pe care Guvernul si-a asumat azi raspunderea prevede cresterea varstei de pensionare la femei de la 60 la 65 de ani. Astfel, nu vor mai exista diferentieri de varsta intre femei si barbati. Nu s-a propus majorarea varstei de pensionare cu 5 ani si la barbati pentru ca s-ar fi ajuns la un prag de 70 de ani, care depaseste speranta de viata in Romania. Potrivit raportului pe 2008 al Institului National de Statistica, durata medie de viata la barbati este de 69,17 ani. Persoanele de sex feminin nascute dupa 1965 vor fi obligate sa munceasca 35 de ani pentru a beneficia de pensiile aferente unui stagiu complet: deci vor iesi la pensie abia dupa anul 2030, scrie Capital.

Ca un tugulan muritor de rand incep sa vad si eu legatura dintre ele: sub farmecul emanat de primarele mai marii capitale sa fac contracte de reabilitare pe multi, multi, multi bani. Bani luati din impozitele noastre si bagati in buzunarele servile ale contractorilor. Hotie pe fata: mergeti pe Soseaua Kiseleff si o sa vedeti ca este ca in palma.

Ori noi suntem chiori si nu vedem gropile si nenorocirea de pe aceasta sosea, ori ca in povestea "Hainele cele noi ale imparatului" cineva trebuie sa strige in gura mare "Imparatul este dezbracat!"/varianta noastra "Saritii baaa , ca dau hotiiiii !!!!!"

Apropos, tot pe banii nostri, acum cateva seri, cand ploua bine de 2 zile, ei au dat drumul la sistemul de irigare a gazonului de langa Arcul de Triumf, ca de, ploaia nu imbibase destul gazonul. Azi dimineata, tot pe vestita sosea, cei de la spatii verzi smulgeau cu sarg florile din spatiile amenajate, ca sa le schimbe, cu toate ca majoritatea erau inflorite si aratau foarte bine.

Amu' ce se gandira ei :

"Cheltuim, cheltuim si ne facem noi grasi si frumosi, dar de unde platim, ca am cam sarit calu' si am bagat botu' la creditari ?"

"Iata bre solutia: ii pensionam cand o sa moara ! Sa muncesca tugulanu' pana crapa nene la 65 de ani si el si consoarta lui! Sa plateasca belsugul nostru pana moare!"-adica pana la prima pensie. Ca tot speranta de viata in Romania este de maxim 70 de ani.

Tot opresciene: in parcul Herastrau don primar a dat fo' 200.000 EUR (tot ziarele scrisera suma) pe amenajarea intr-o parte a lacului a unui loc cu rate, lebede, gaste, etc, iar langa foisorul fanfarei a facut un tarc cu pauni. Dar in acelasi parc cosurile de gunoi sunt rare, mici si vechi (au fundurile ruginite si cazute incat toata mizeria cade pe jos), in 60% din parc nu sunt toalete ecologice, in cursul saptamanii politie sau gardieni inexistenti, etc, etc. Dar noi de tichie de margaritar avem nevoie !

Asadar dragelor/dragilor iata ce face hotopolitica in ziua de azi pentru un vot, dar face asa bine incat imi vine la alegeri sa fug sa pun stampila pe Naty sau pe Gigi, numai asa de ciuda celorlalti candidati. Dar Doamne fereste ! Sper sa nu ajung acolo !

Niciun comentariu: