miercuri, 21 octombrie 2009

"Buni fara Dumnezeu" sau Buni cu Dumnezeu

Am citit in presa din ultima vreme despre campaniile ateiste din USA, Anglia si alte cateva tari din EU.

Iata de exemplu cateva extrase din stiri de pe HotNews.ro:

Campanie ateista in Chicago: La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu
Marţi, 26 mai 2009

O organizatie ateista din statul american Indiana a demarat o campanie in Chicago al carei slogan este "La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu", informeaza Chicago Tribune. 25 de autobuze din Chicago au fost inscriptionate cu acest mesaj de catre Indiana Atheist Bus Campaign.
"Scopul acestei campanii, care se va desfasura pana in iunie, este sa incurajeze discutia despre religie si locul sau in societatea noastra", a declarat Charlie Sitzes, un purtator de cuvant al grupului. Publicatia precizeaza ca Indiana Atheist Bus Campaign si American Humanist Association au strans peste 10.000 de dolari pentru a cumpara spatiu publicitar in Indiana si Illinois.

Dupa Chicago, ateistii au lansat o campanie publicitara si in New Orleans: Nu crezi in Dumnezeu? Nu esti singurul
Luni, 1 iunie 2009

Un grup ateist din Statele Unite a afisat o serie de mesaje publicitare de-a lungul unei autostrazi din New Orleans pentru "a-i convinge pe oameni ca pot fi buni si fara Dumnezeu", informeaza WDSU. Initiativa celor din United Coalition of Reason vine la cateva zile dupa ce o organizatie ateista din statul american Indiana a inscriptionat 25 de autobuze din Chicago cu sloganul "La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu".
"Nu crezi in Dumnezeu? Nu esti singurul", se spune in mesajul plasat de catre United Coalition of Reason de-a lungul Interstate 10."Scopul campaniei publicitare este acela de-a trezi interesul milioanelor de umanisti, ateisti si agnostici ce locuiesc in Statele Unite. Uneori, ateistii nu-si dau seama ca sunt o comunitate din cauza ca sunt inundati cu mesaje religioase la fiecare colt de strada", a declarat Fred Edwords, care este presedintele United Coalition of Reason.

"Buni fara Dumnezeu", mesajul unei campanii ateiste in New York
Miercuri, 21 octombrie 2009,

O coalitie formata din mai multe organizatii ateiste din New York va incepe, de lunea viitoare, o campanie publicitara in statiile de metrou din metropola, avand in centru mesajul: "Un milion de newyorkezi sunt buni si fara Dumnezeu. Tu esti?". Potrivit
New York Times, campania, care va dura o luna de zile, costa 25.000 de dolari, iar banii au fost oferiti de catre un donator anonim.

Interesant cate dispute aprind aceste campanii (dispute care totusi sunt normale, este vorba de religie !) dar si mai interesant este contradictia ce o genereza in mediul social de azi. Mediu social care indeamna societatea la toleranta si acceptare (marsuri si manifestari ale homosexualilor, interpelari in plen si manifestari pentru toleranta fata de tigani, etc). In acest amalgam, hop, poc apar si aceste campanii ale ateistilor. Campanii care fac prozeliti noii religii: "Nu crede in nimic, nici macar in tine ! Crede doar in noi, noi stim ce este bine pentru tine !"

Ce mi se pare ciudat si hilar in acelasi timp, este faptul ca daca esti ateist trebuie sa ii convingi si pe altii sa fie ateisti si sa nu creada in Dumnezeu-seamana a propaganda religioasa si imi miroase a religie ateista, la genul: "Nu crede in asta ! Crede in aceasta !"

Ce mi se pare si mai ciudat este indemnul la a renunta la credinta si propaganda subtila care se face in ultima vreme in acest sens si pe la noi. Discutiile interminabile cu orele de religie din scoli, proliferarea multor secte si curente religioase si semireligioase, indemnul (prost inteles): "Traieste clipa !", etc.

Toate acestea, in conlucrare cu propagarea pornografiei obsecene si a valorilor asa zise moderne, nu fac decat sa destabilizeze nucleul de stabilitate din societatea noastra. Nucleu format din familie, religia crestin ortodoxa si valorile traditionale romanesti. Inchinarea la zeul Ban si zeita Consum, ne-a dus in plina criza nu numai economica ci si spirituala.

Criza spirituala care se manifesta in numarul mare de sinucideri, in numarul mare de persoane ce trec prin clipele grozei ale atacurilor de panica si starilor depresive, prin numarul mare de infractiuni, prin numarul mare de oameni care nu mai apeleaza la educatie si cultura, prin numarul mare de oameni singuri chiar daca sunt inconjurati de rude si prieteni, etc.

In oceanul furtunos al vietii lipsa punctelor de sprijin duce la naufragiu sau in cel mai bun caz al plutirii in deriva. Asa ca oameni buni aveti grija la ancora si unde va ancorati !

Niciun comentariu: