marți, 2 iunie 2009

Organisme modificate genetic in Romania

Of, politichia asta, nene Iancule, iar te apucasi sa invarati narghileaua intre degete si sa injuri legiuitorii ?, ar spune Bibicu'.

Dar nenea Iancu a fost prostit de data asta si tugulanu roman mai inghite o .... finalizare sa ii zicem orala, de la dragii nostrii alesi. Adicalea: incet, ca un fur in toiul noptii dragii de deputati au votat legea introducerii organismelor modificate genetic in Romania.

Iete ici comunicatul Agerpress:
"26 mai, 16:06 Deputatii au aprobat, marti, cu 182 voturi “pentru”, doua “impotriva” si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic, transmite Agerpres.Actul normativ vizeaza realizarea unui sistem functional privind introducerea pe piata a organismelor modificate genetic prin clarificarea responsabilitatilor ce revin tuturor factorilor implicati in domeniul acestor organisme, ca si a existentei unei evidente stricte a organismelor care sunt introduse pe piata.Proiectul de act normativ mentioneaza intituirea Comisiei pentru securitate biologica, care se compune din 12 membri titulari si patru membri supleanti, care au dobandit titluri academice si/sau universitare si sunt personalitati stiintifice consacrate.

A inceput lumea pe blog-uri sa fiarba, se fac multe referiri la CODEX ALIMENTARIUS, ne plangem ca am fost ocoliti si nemediatizati. Pacat ca multe legi de importanta majora nu sunt mediatizate, dar cred ca invatam si ceva din asta: daca nu suntem cu ochii pe ei, "domnii" din legislativ pot sa discute si sa voteze orice lege doresc ei.

Se stie clar ca media are patroni din politic, care au interese financiar-economice. Chestia este ca noi nu suntem obisnuiti sa folosim parghiile democratice. Dar invatam si este bine sa nu ne lasam pe mana lui Brucan cu "stupid people" si sa mai verificam din cand in cand ce fac dragii nostri deputati si senatori. Un prim pas este pe net, adicalea uite ici:

http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta.OrdineZi

sau ici:

http://www.senat.ro/ProgramLucru.aspx

Dragelor/dragilor fiti cu ochii pe ei, mai consultati programul lor si dati de veste in blogosfera, pe email, etc. Ca presa noastra nu o sa faca asta decat cu ceva exceptii care sunt prea mici pentru un razboi asa de mare.

Succes la ocheala dragilor ca altfel vorba aia: Cine mi-a furat cascavalul !?

Niciun comentariu: