miercuri, 2 septembrie 2009

Socoteala de toamna

Pentru ca anul asta toamna a venit mai repede decat in alti ani (strugurii sunt deja copti, pepenii pe trecute, lumea pune muraturi, etc), poate ar fi timpul sa ne numaram bobocii din prispa.

Un nene hatru zicea ca mai bine sa ne numaram gaurile din turul nadragilor, ca e criza si cam bate vantu'.
Nenea Vantu a mai batut el mai de demult si a lasat in turul gol o gramada de romanasi care o injura pe Vlas dar nu vad cum nenea a cumparat o bucata mare din tara (inclus si Delta la jumi'/juma' cu Bombonel).

Romanul este in plina criza si onor guvern taie din banii bugetarilor ca sa redreseze caruta, dar s-au uitat pe ei. Nenea Inacu' ar fi spus: "Sa schimbam totul, dar nimic in punctele esentiale !"

Am citit azi ca numai Casa Poporului papa cateva milioane de EUR/luna numai pe plata utilitati (apa, curent, caldura). Basca, ca sa nu mai vorbim de cheltuielile guvernului si a celor 2 camere (masini, telefoane, laptoape, strainataturi, chirii, diurne, secretariat, administrativ, consilieri, etc., etc., etc.................).

Nu am auzit vre-un deputat/senator/demnitar (mai ales din cei bogati si umflati de bani) ca renunta la salariu, masina si alte facilitati ca este criza.
Nu am auzit de o propunere concreta de redresare a economiei, de sprijinire a agriculturii sau a altceva ce mai produce tara asta. Impuscatu'/Regretatu' a reusit sa plateasca datoriile externe si sa faca rezerva valutara in mare parte din agricultura, astia au reusit sa i-o plateasca si sa faca agricultura praf.
Au dat petrolul si gazele, flota a papat-o nenea Base la micul dejun, Delta este fief si mosie, litoralul varza, mult trambitate-le autostrazi fasuri de martoaga, infrastructura praf, invatamant pulbere, sanatatea cu un picior in groapa, legea si ordinea mafiotilor respectata, s.a.m.d.

Daca ar fi sa scriem si apoi sa ne stergem cu promisiunile lor la fund am face cateva baxuri de hartie igienica de proasta calitate care am infunda buda. Nasol este ca tot noi ne vom umple de maro-mirositor.

Dar nu-i bai, ei trimit bugetarii 10 zile in concedii fara plata, taie din posturile unde si asa erau umfalte pentru pile si pilute si se cearta cu sindicatele.

Mai baieti, mai, dar voi nu va dati seama ca este fumata treaba si tugulanu' nu mai baga botu' la diversiune. Nu mai merge sa dati vina pe sindicate, inundatii anul asta nu au fost, criza mondiala nu va scuteste de incompetenta.

Asadar dragi cetateni ai cetatii, cercetati cu grija si votati cu si mai mare grija ca altfel o sa emigram toti in Basarabia.

Ah, era sa uit: intre timp, mai cu criza, mai cu manifestantii, mai cu una, mai cu alta, la summit-ul G8 de anul asta a fost lansata public noua moneda mondiala. Ce-i drept in stadiu de proiect, dar baietii astia stiu ce fac si mai fac un pas catre o noua ordine mondiala.

Iata moneda (detalii la site-ul lor http://www.futureworldcurrency.com ):

Asa ca fratilor in curand o sa ne facem socotelile in Eurodollari, pe urma in United Money si cand se coace in UWFC = United Future World Currency.

PS: interesant de citit manifestul lor.
Sper sa dea si ei o bere pentru publicitate.

Niciun comentariu: