vineri, 18 septembrie 2009

Romanisme de toamna electorala

Mai deunazi ca oaresce roman ce poseda acces la internet si o casuta de email am primit Fraza anului, de la castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura:
”In lumea actuala, se investeste de cinci ori mai mult in medicamente pentru virilitatea masculina si silicoane pentru femei, decat in vindecarea bolii Alzheimer. Din aceasta cauza in cativa ani, vom avea batrane cu ţîţe mari si batrani cu p..a tare, dar niciunul nu-si va aduce aminte la ce servesc”.

Ca sa il amintesc si pe nea Nae comicul de la coltul blocului: "Ca cam asta este si asta inghitim de mai mult timp bre !"

Dar ce are una cu alta? Pai, ce are nene Iancule, ce are ?
Iacata ce are:

Ma uit si vad la tembelizor, ascult si aud tot acolo sau la radio, ma uit in jurul meu si simt pe pielea mea cum stau lucruile.

Este Criza ? Da, este ! Oamenii sunt trimisi in somaj tehnic, concediu fara plata, salarii diminuate, etc. nu numai la stat dar si la multe afaceri private. Productia se misca dupa ochiul mortului iar exportul dupa cel al boului. Smecherii inca nu au dat drumul la bani. Lumea este speriata si nu investeste in nimic, oamenii nu mai iau credite de frica ratelor dar nici nu trag sa puna ceva deoparte.

Este hotie in tara ? Da, este ! Raman crucit cateodata cand citesc in presa de afacerile facute pe bani publici cu renovarea scolilor, cu construirea diferitelor pasaje din Bucuresti, cu Borduriada care nu mai are sfarsit, cu fonduri europene bagate in buzunarele particularilor sprijiniti politic, cu mafia romaneasca, tiganeasca...., cu baieti de prin Craiova care fac belele de mult timp dar fiindca tata este in justitie si sprijina un anumit partid abia il aresteaza la falsificarea de craduri si multe, multe, multe altele pe care le stim cu totii foarte bine.

Este prostie in tara si reavointa (de fiecare data ma minunez cum le gasesti pe astea doua impreuna tot timpul) ? Da, este ! Invatamantul este la pamant si va fi si mai mult datorita unor legi si guvernari de tot r....ul; sanatatea este mancata de viremii din wc-urile din spitale, de pacientii care dau fuga sa cumpere anestezic pentru operatie, de spagile pe care le cer de la obraz doctorii si asistentele, de faptul ca daca nu ai bani mori cu zile, etc-toate astea sub buna ocrotire a guvernului, a legilor date de parlament si a directorilor de spitale numiti politic; INFRASTRUCTURA este sublima dar lipseste cu desavarsire, se topesc munti de bani in buzunarele contractorilor care isi bat joc de noi, contribuabilii - asta cred ca merge mai mult la hotie, la prostie intra faptul ca noi tugulanii stam cu degetul ingura ca Gogu cu fata in fundul curvelor; tugulanul (vezi contribuabil, vezi votant, vezi cetatean ) baga botu' la trei mici, 20 lei si 4 halbe de bere si se duce sa puna stampila pe al de ii dadu sa mance si sa bea intr-un weekend electoral si restul anului sta cu burta goala la soare, stele si ce mai are fiecare prin curte; flota vanduta, petrolul si gazele vandute, productia si distributia de energie electrica si gaze vandute, industria vanduta, agricultura vanduta o parte lasata sa moara cealalta parte si multe alte vanzari la care tugulanu' fuse prostit pe fata cu UE, cu NATO cu democratie si societate de consum.

Este circ in tara ? Da, este ! Base si consoarta nu rateaza nici o adunare sau serbare sa mai faca o baie de multime. Il vazui cum imbracati in port tiganesc (refuz sa le zic rromi-si ei isi spun tigani) merg sa mai cerseasca niste voturi. Geoana spumega ca se da la electoratul lui, Vadim spumuie pe la OTV ca in alte parti nu il mai asculta nimeni, Gigi iar se vede luptatorul luminii de la flacara lumanarii in loc sa asculte de doamna mama lui. Blonda politicii romanesti se da in stamba turismului pana si la inaugurarea unui adapost salvamont din creerii muntilor = disperarea blondelor. Acuze, injuraturi, vome si scarbosenii ! Intr-un cuvant tot circul grotesc care se revarsa cu mutanti, femei cu barba, diformi si schilozi, clovni, curve, maimute, oglinzi strambe si alte ciudatenii in viata cetatii. Iar cetateanul se transforma intr-o masa amorfa de: gura casca, Al Bundy, amortiti si stane de piatra, cu creierul spalat de TV si vointa slaba la cheremul lor.

Deci, cum sa nu fie atenta lumea la silicoane si viagra dacat la tot ceea ce se petrece pe aici, prin jurul nostru !

Frumos ar fi ca si ai nostri guvernanti si parlamentari sa aibe tate mari si p..e tari dar sa nu isi mai aduca aminte de ce au ajuns in parlament si guvern !

Atunci sa vezi nene raiul pe pamant in tarisoara noastra !

Niciun comentariu: