marți, 1 februarie 2011

Revolta din Egipt - revenire la articolul de ieri

Tocmai ce nici nu apuca sa se usuce litera pe postarea din blog, cand apar ceva raspunsuri la postul de ieri si la intrebarile puse de mine in el.

Iata un mic colt de raspuns la intrebarea:
Ghici cine vine diseara la cina din piata Tahir din Cairo?

Raspuns corect: Mohamed El'Baradei, supranumit "Schimbatorul de fata al Egiptului"

Scurta incursiune in istoria personala:
-doctor in drept licentiat in USA-NY anul '74;
-diplomat din 1964 la ONU (garda veche);
-consilier al ministrului de externe '74-'78 (perioada de crestere in grad si experienta la "locul de munca");
-din '84 pana in '97 ajunge director in AIEA (cine isi aduce aminte, este agentia care acuza Irakul de producere de armamant atomic si chimic-acel armament pe care il cauta americanii si in ziua de azi da nu dau de el);
-din '97 se baga in politica (perioada de antrenament);
-in 2005 ca premiu pentru sprijinul razboiului informatic impotriva Irak-ului si Iranului (tot el a facut mare tam-tam cu programul nuclear din Iran) primeste premiul Nobel pentru pace;
-la inceputul lui 2010 paraseste brusc AIEA si vine in Egipt sa organizeze "revolutia".

Se pare ca Fratia Musulmana (cea prin care fondurile investite se regasesc in "agitatorii" din strada) isi declara sustinerea catre acest "salvator". Pentru ca intotdeauna sunt 2 oameni scosi la fata in astfel de chestiuni, Ayman Nour este si el unul din leaderi. Baietii astia doi au si un termen de finalizare a primului obiectiv-pana vineri 7 Ianuarie.

Acum cred ca aveti raspunsul la intrebarile mele din post-ul de ieri.

2 comentarii:

Ioana Gînju spunea...

...are simpatizanti destui...si democrati.Eu sper sa nu mai moara nimeni acolo.

Costi Balan spunea...

Acesta este lucrul care ma doare si pe mine: moare si sufera lumea obisnuita,sufera cei care nu au nimic de castigat din jocurile politice. Este clar ca regimul din Egipt este unul totalitar si corupt, este clar ca poporul sufera si a fost chinuit, dar sa nu uitam ca tot americanii au sprijinit acest regim si acum il schimba cu sangele oamenilor din Egipt nu cu sangele lor. Profiturile au stiut sa le bage in buzunar din afacerile cu dictatorul, pe atunci ii durea la bascheti de cat de mult sufera oamenii obisnuiti din Egipt, acum sunt brusc interesati de democratie si libertate. A cui libertate, a egiptenilor sau a corporatiilor?