Tocmai ce am pomenit de el in primul post legat de Revolutia din Egipt (care a fost fasaita rapid) si in revenirea la acel post, de omul scos in fata de interese corporatiste Mohamed El'Baradei.
Adevarul iese usor, usor la suprafata ca untdelemnul in apa. Mai precis unii de prin afara au descoprit o legatura intre El'Baradei si Soros, ceea ce nu ma mira. Soros este implicat in multe "revolutii" din Europa de Est si citez din Capital:
Supranumit de revista Times "omul care a spart banca Angliei", Soros este cel care a fost acuzat în 1997 că a prăbuşit moneda Malaieziei, pentru propriile sale tranzacţii. Mai mult, în Thailanda, investitorul nu este cunoscut ca filantrop datorită fundaţiei sale umanitare, dar este branduit ca un "criminal de război economic, care suge sângele oamenilor".
Daca va aduceti aminte de o anumita republica Baltica care a fost "calcata" de Rusia de curand, in presa a fost ceva tam-tam, legat de un sprijin a lui Soros in treburile acelei republici de la declararea idependentei pana la nefericitul eveniment si putem continua lista. Cei interesati pot sa faca cea mai simpla cautare pe Google si o sa gaseasca o gramada de informatie in presa si in declaratii oficiale.
Egipetul a ramas cu aceeasi piloni ai conducerii (generalii de armata si seful securitatii) iar boborul a castigat praful de pe toba. Probabil ca generalii si Mubarak nu cazusera "la pace" cu americanii si alti baieti cu investitii transnationale si l-au vazut un pic pe "bau-bau".
O sa fie un pic vopsit gardul pe afara (cu mai multe culori ca asa este in "democratie") dar inlauntru nu o sa mai fie leopardul ci alte cateva hiene.
Oare cand o sa se invete minte lumea asta, o revolutie de strada nu va aduce decat o schimbare a celui care tine biciul, asta este valabila inca de la Revolutia Franceza, unde au schimbat biciul pe ghilotina. O revolutie adevarata se face in primul rand in interiorul omului, la sistemul lui de valori, catre valorile naturale constructive nu distructive si are ca rezultat o schimbare majora. Cum ar fi cea de la societatea de consum la societatea integrata a omului cu tot ceea ce il inconjoara: alti oameni, resurse, evolutie tehnica si spirituala, mediu si ecologie, etc. Una care sa tina seama ca suntem sisteme ce interactionam cu alte sisteme si ca ceea ce insamantam acum o sa culegem mai tarziu si din ce se culege vor "manca" generatiile de dupa noi. Iar ei pot sa se otraveasca sau sa ne admire pentru responsabilitatea de care dam dovada!
Un comentariu:
..am citit si eu chestiunea.Ce m-a frapat la articol a fost tonul extrem de sigur al autorului. Ceea ce m-a facut sa-mi pun un mare semn de intrebare. N-am idee daca Soros e evreu, insa cred ca este un articol scris la comanda.
Trimiteți un comentariu