vineri, 11 februarie 2011

ZEITGEIST III si invataminte pentru parinti

A aparut pe "piata" ultima serie din Zeitgeist la baietii de la Iesirea din Matrix, tradus si publicat initial de Marian de la Antiiluzii.

Interesant, incitant, are multe interpretari care pot fi dezbatute in functie de ce crede si ce informatii a cules fiecare. Dar prima parte Natura umana este foarte interesanta.

Sunt prezentate interviurile mai multor oameni de stiinta, dintre care cativa psihiatrii si psihologi de renume. Tema este legata de comportamentelor copiilor ce vor devenii adulti si polemica teoriilor genetice.

Partea interesanta vine acolo unde se arata ca multe studii, unele din ele facute pe perioade de peste 20 ani, infirma faptul ca avem comportamente determinate genetic si aduce in atentia noastra faptul ca mediul si relatiile sociale influenteaza comportamentul oamenilor inca din faza de fat din uterul mamei. Tot ceea ce se intampla cu mica fiinta din uter care are deja creier, tot ceea ce se intampla cu mama ce poarta in pantec copilul, tot ceea ce se intampla cu copii dupa nastere, la varste fragede si ulterior in dezvoltarea lor au are o mare influenta asupra comportamentului viitorului adult si in dependentele acestuia.

Macar aceasta prima parte a filmului merita vazuta de toti parintii care au copii cu varste intre -0.6 ani (sunt inca in burtica) si 14 ani, dar si de cei care au copii mai mari ca sa inteleaga anumite chestii legate de copii lor, de comportamentul lor si relatia pe care o au cu ei.

Am vazut cu ochii mei si am lucrat la partea de dezvoltare personala cu oameni care doreau sa isi rezolve niste probleme ce aveau cauze in copilaria timpurie sau chiar de cand erau in uterul mamei, am experimentat chiar la mine modul in care functioneaza memoria explicita (cea ordonata si indexata de hipotalmus) si cea implicita (inregistrata in creierul nostru la varste foarte mici). Veste buna este ca aceste lucruri sunt demonstrate stiintific si problemele aparute pot fi rezolvate in timp, daca exista deschidere, suport si rabdare prin tehnici NLP sau terapie obisnuita. Pacat ca societatea noastra de consum si valorile "vandute" de ea imping copii si tinerii in situatii din care nu mai au iesire.

Enjoy the movie !

Niciun comentariu: