luni, 24 ianuarie 2011

Pubertismul lui Simirad si Basescu nespalat de multime

Iata ca s-or desteptat romanii (mai bine zis moldovenii) si nu l-au lasat pe Base' sa isi mai faca baie in multimea lor. Se pare ca oamenii de la Iasi nu mai vor sa ramana cu murdaria lasata dupa baia de multime, ca deh: multimea spala, murdariile raman. Totusi fapta nu a ramas nepedepsita de Simirad cel cu limba de Cocolino (moale si pufoasa) si i-a facut puberi intarziati pe oamenii care l-au huiduit pe Il Capo di tutti capi. Cum sa nu repereze onoarea lui de familist fata de mujicia mujicului si ii trage o mama de perdaf si lui domn' premare al Iesului pentru ca a permis mujicului sa se exprime liber si sa dea cu tifla la cel ce la da ciolan.

Dar stai linistit nene Simirad ca mujicul are drept de vot si te taxeaza ca tu nu ai pensie, ai venituri, tu nu ai grija zilei de maine, ai preocupari, tu nu ai bun simt, ai............chiar ca aici nu stiu ce ai !? Se bat cu pumnul in piept cand condamna comunismul dar ei sunt mai slugi decat erau politrucii pe timpul lui Ceasca cel plumbuit. Pensionarul face infarct si moare cand vede pensia micsorata, mamele se trezesc cu jumatate din concediu maternal, sanatatea si invatamantul sunt la pamanat si pline de hoti iar marea epurare a celor care fura, mult promisa de Base, este fasait flatulata, asa ca sa nu isi deie nimeni seama ca a promis-o.

Imi aduc aminte de o interventie a lui Capo di tutti capi la inundatiile de la Tamaseni cand l-a facut pui de bolsevic pe un biet om care isi spunea of-ul si la fel de bine imi aduc aminte de of-ul meu scris fata de iesirea lui Base. Acum cand vad cum au evoluat lucrurile si ca este din ce in ce mai rau iar cei de la guvern sunt mai mult decat vatafii pe tarlaua boierului ma inspaimanta faptul ca romanul a fost mut, orb si surd atata amar de vreme.
Ma inspaimanta cand un actor renumit al nostru delara la televizor ca "POPORUL SE AFLA IN LEGITIMA APARARE !" cand reactioneaza la masurile luate de guvern si acesta este unul din putinii care vad asta.
Ma inspaimanta inceputul scrisorii unui alt om de cultura - Florin Zamfirescu care scrie:
"De peste douazeci de ani asistam cum persoane care nu au nici o legatură cu cinstea, cu onoarea sau cu interesul national, se luptă precum fiarele pădurii deasupra trupului unei Românii doborate la pământ..."

Ehe sunt mult lucruri care ma inspaimanta, dar m-am invatat cu asta si stiu ca are leac. Am credinta nestramutata ca totul se plateste pe lumea asta si ca dictonul "Bine faci, bine gasesti!" este adevarat si functionabil. Istoria arata asta si natura umana care nu este asa cum o doresc ei ci cu mult mai drepta, cinstita si buna. O singura meteahna are romanul: s-a invatat sa indure, sa indure, sa indure pana ajunge cutitul os! Daca nici acum nu a ajuns inseamna ca suntem prea corciti si nu mai avem sange de roman in vine, dar ma uit in jur, vad romani si rasuflu usurat, unul din ei si din ce in ce mai multi striga:

"Imparatul nu are haine pe el, imparatul este in pielea goala !"

2 comentarii:

Ioana Gînju spunea...

...si e ok sa huidui la intonarea imnului national ?! Asta spune altceva. E ok sa faci dintr-una din cele mai importante zile ale Romaniei una de propaganda politica ? Nu, nu este, am dat cinstea pe rusine.

Costi Balan spunea...

Buna Ioana,
Cred ca acei pensionari au avut si ei o ocazie in care sa isi spuna oful. Am vorbit cu unii din ei si te asigur ca sunt mai patrioti decat toate guvernele noastre post-decembriste. A fost o oportunitate pentru ei sa isi faca auzita "vocea" cu televiziunile de fata, altfel nu ii baga nimeni in seama. Nu uita, ei sunt un caz "fericit"-pensionari militari cu pensii un pic mai decente, dar au fost multi altii care au pensii de 1.200 RON din care platesc intretinere 300 RON, inca 200 alte servicii (curent, telefon, etc), mai mananca te miri ce de vre-o 350 RON/luna, restul nu le ajung pentru doctori si medicamente. Traiesc la limita de supravietuire, fara haine noi, fara tratamente, fara.... multe, doar cu suflu mortii in ceafa. Crezi ca acestor oameni le este mai draga o festivitate artificiala si fara suflet livarata de un guvern nepasator, mai mult decat grija zilei de maine?
Iar acestia sunt doar pensionarii nu mai vorbim de restul somerilor sau alte categorii.
Sunt de acord cu tine ca a fost si propaganda politica, dar nu politica dusa pana acum ne-a adus aici?
Oare nu tot politic putem sa facem ceva?
Oare cand sprijinim Rosia Montana nu facem tot ceva civic cu un pic de tenta politica?
Oare nu tot politic s-a luat decizia de a se exploata aur si argint acolo?
Vezi, cu toata consideratia pentru tine si tu faci un pic de politica, ceea ce este foarte bine. Daca nu facem si noi politica o sa o faca altii in locul nostru si se pare ca numai pentru interese obscure.