luni, 17 ianuarie 2011

Apel pentru introducerea Rosiei Montane pe lista UNESCO

Am preluat de pe blogul Ionei Ginju urmatorul post:


Ai fost alaturi de Rosia Montana de-a lungul anilor si iti multumim!
Acum, mai mult ca oricand, Rosia are din nou nevoie de tine!
Are nevoie de fortele noastre reunite!

La sfartitul acestei luni, Ministrul Kelemen Hunor va trimite Lista Indicativa a Romaniei in vederea inscrierii in Patrimoniul Mondial (UNESCO). Rosia Montana merita sa se regaseasca pe aceasta lista!

Vino joi, 20 ianuarie, orele 12.00, în fata Ministerului Culturii si Patrimoniului National sa cerem Ministrului Kelemen Hunor introducerea Rosiei Montane pe lista UNESCO!

Impreuna vom fi mai puternici! Scrie mesajul tau de incurajare pentru Ministrul Culturii si vino cu el la manifestatie.

Argumentele pentru care Rosia Montana trebuie declarata patrimoniu UNESCO le poti consulta la www.simpara.ro

Printre sustinatorii dezvoltarii durabile a Rosiei Montane se numara: Academia Romana, ICOMOS, Casa Regala a Romaniei, Biserica Ortodoxa Romana, zeci de organizatii nonguvernamentale, sute de cadre universitare, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori romani de pretutindeni si personalitati publice.

Adresa Ministerului Culturii si Patrimoniului National este Soseaua Kiseleff nr. 30, sector 1, Bucuresti (langa Muzeul National al Satului).

Daca nu poti participa la manifestatie, te rugam sa urmezi pasii descrisi aici .

Te rugam sa confirmi participarea pana Miercuri, 19 Ianuarie, printr-un mesaj (un simplu DA sau NU este suficient) la rosiamontanainunesco@gmail.com.

Iti Multumim!

Eu, personal, sustin campania celor de la Salvati Rosia Montana si campania lor Romania fara cianuri. Proiectul celor de la Gold Corporation in Rosia Montana este un exemplu clar in care profitul primeaza sanatatii si calitatii vietii in Romania. Se pare ca lectia patita de unguri care au deversat substante toxice in Dunare a fost repede uitata.