marți, 5 august 2008

Puterea internetului si rautatea oamenilor

Saptamana trecuta, cred ca Vineri 01 August, am primit un mail cascada care avea in campul subject: NOUA NE PASA - apel umanitar si in continut ceva de genul:

Pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din tara. Noua ne pasa. Voua ?
Flashmob umanitar! Insa nu chiar atat de flash.
ESTI PIETON ? Vino cu o sticla de apa plata
ESTI CU MASINA ? Vino cu un bax de apa plata.
UNDE ? In piata din fata Casei Poporului- Palatul Parlamentului .
CAND ? Duminica 03 August orele 10:00-13:00
DE CE ? PENTRU MARAMURES BUCOVINA SI MOLDOVA. APA NOASTRA FACE MAI MULT DE 300 DE LEI (ATAT CAT LE DA GUVERNUL) Pentru ca NE PASA ! VII, DEPUI APA SI PLECI. ANONIMI, UMANITARI CUM POT FI ROMANII CAND LE PASA. CITESTE SI DA MAI DEPARTE ! FORUMURI, EMAIL, BLOGURI ! AVEM trei zile sa aratam ca INTERNETUL ROMANESC ESTE O FORTA !!!

Super interesant si motivator pentru cei care cred ca internetul este un mod cinstit si nevinovat de comunicare !

Romanu' ca romanu', sufletist si dornic de ajutor: a mers, a lasat (chiar mai mult decat se cerea in mail) a stat, a asteptat si....

Canci! (vorba gipsanului), nimic nu s-a intamplat !

De ce !?

De gaia, de aia, de oaia balaia ! Ca nu a venit nimeni sa le ridice, ca cel/cea care a initiat acest mesaj a avut in cap doar cativa cm cubi de aer ! De una, de alta !

De cine stie, sa ne zica si noua !

Cert este (dupa cum s-a vazut si la TVeu) lumea a reactionat si aici zic BRAVO !!!!! Denota ca nu ne-am pierdut calitatea de oameni, arata ca romanul este tot acelasi om cu suflet si a adus, nu numai apa, dar si ulei, conserve, haine, faina, orez, etc.

La fel de cert este faptul ca cineva a dat teapa (initiatorii acestui e-mail) si i-au lasat pe oameni cu apa in soare, ca sa zic asa. Parca il si vad pe Base razand, ca la vizita de la Tamaseni si cantand cunoscuta melodie: Ce bine imi pare ca ai luat teapa !

Iata si concluziile mele dupa acest nefericit eveniment:
  1. Fratilor si fetelor, netu' nu este folosit de maicute si sfinti, ci si de dracusori ci lepadaturi, asa ca atentie unde bagi botul si verifica informatia !
  2. Unii devin din ce in ce mai odiosi si vor sa experimenteze pe necazul altora. Mai, mai, ca imi vine sa cred chestia aia cu decembrie 2012, calendar Maya, alinierea planetelor si alte abracadabrisme de genul asta.
  3. Oamenii au mai multa incredere intr-un e-mail cascada decat in autoritati. Bile negre si multe in capul lor. Nu ma mira, dupa cum s-a incheiat vizita lui Base si altercatia lui cu bolsevicul.
  4. Internetul si mailul chiar au putere si a fost demonstrata. Sunt unele persoane care cred mai mult in ce apare pe mail sau pe net decat in alte mijloace de informare. Bile albe pentru net (unde de multe ori mai gasesti si informatie reala si buna).

Asadar dragi cetateni ai cetatii, se pare ca trebuie sa mai iesim din birou, sa mai scoatem nasul din PC, din net si e-mail, sa dam cu el pe afara in lumea reala! Nu-i nimic daca mai nimerim cu nasul in flatula altuia, face parte din viata si nu tot ce este in lume miroase frumos. Riscam sa le adulmecam numai virtual si sa ne lasam pacaliti de tot felul de sarlatani.

Posibil sa ne ajute sa cantarim mai bine deciziile pe care le luam, ca sa nu ajungem ca cei din USA cand a trecut uraganul peste ei si sarmanii oameni asteptau ca TVul si net-ul sa ii salveze ! (vezi articolul).

Astept curios parerea ta la comentarii !

Niciun comentariu: