sâmbătă, 10 mai 2008

Ganduri, ganduri

Ma gandeam, cred ca ma gandeam, mi-ar fi placut sa ma gandesc..... nu stiu, poate visez sau poate este transa perceptiei..... Sunt unele zile in care imi pare ca aerul este vascos pe langa mine, parca sunt undeva deasupra ochilor mei dar in interiorul craniului si ma comand, imi spun "Hai ma trup vechi, misca din labe si mergi, mai ai de cercetat, mai ai de invatat, mai ai de intrebat.....CAUTA raspunsuri, CAUTA !!!!" Dar nici eu nu stiu ce caut.. De multe ori ma intreb DE CE CAUT? CE CAUT ? si mai ales PENTRU CE CAUT ?

Daca ai vazut filmuletele din Animatrix, uneori ma surprind ca si cum as fi fata care isi cauta pisica intr-un loc viran, parasit, dar plin de anomalii. Ca si ea, intru pe coridoare (ale mintii) in care, daca intind mana, dau de o falie de realitate in care timpul se scurge mult mai incet, alteori parca ies in curte si vad timpul ca trece mult prea repede. Atunci ma intorc spre mine si strig: "Iar nu esti hotarat, iar ai uitat ce iti doresti, veeeezi si timpul treceeeee !"

Acum rad de mine si imi spun: "Nebunule, nu este decat un carusel, nu mai alerga sa prinzi himere, traieste un pic in prezent! Ha ha ha, in prezent.... nu uita: in prezent !"

Uf!.. lasa ca imi trece si raceala asta si atunci voi matura din cap gandurile astea urate, voi asuda cu ele pana ma vor durea oasele, dar ma voi simti bine... Da, da, am sa ma simt bine cand voi sta sprijinit in matura, ma voi uita in jur si mintea mea va fi curata si ochii maimutei vor scanteia de placere si narile ei vor fremata. Programul Maimuta din capul meu va fi ghidus si neastamparat, va cauta iar, va inteba, va fi curios.... Nu conteaza ce va cauta! Cautarea insasi este cea interesanta, ea te face sa te simti viu!

Mi-ar fi placut sa ma gandesc, cred ca ma gandeam,..... ma gandesc acum si ma uit la mine, ma vad, ma simt, ma aud: ce bine ca sunt inca viu!

TU ESTI ?

Un comentariu:

Andreea spunea...

DA! Fa-te bine!