miercuri, 21 martie 2012

Fii antrenor pentru copii tăi, din dragoste pentru ei-Trusa cu instrumente 3

Antrenor pentru copilul tău.

Pentru copii mai mici (de exemplu cei cu vârsta până în 6 ani) lumea este destul de limitată la casă, dar ulterior vor evolua şi în alte spaţii, şi trebuie să ştie cum să aibă încredere şi cum să se poarte adecvat. Prin urmare, rolul părintelui este de ANTRENOR. Îi antrenăm să achiziţioneze aptitudini, de exemplu cum să coopereze cu oamenii, cum să ceară lucruri în mod adecvat, cum să fie asertivi, cum să stabilească limite astfel încât ceilalţi să nu profite de ei şi cum să respecte limitele altora, astfel încât să nu fie agresivi. Trebuie să ştie cum să recunoască sentimentele altei persoane în legătură cu anumite lucruri, astfel încât să fie sensibili - iar ei fac toate aceste lucruri uitându-se la voi în diferite situaţii sociale.
Fragment din cursul Trusa cu Instrumente pentru părinţi ce va fi lansat de Corporeanima sub licenta Parents Inc. - New Zealand

Copii sunt ca un burete şi absorb totul fără discernământ, iar noi părinţii suntem cel mai aproape de ei (sau bunicii, sau bona, sau cine stă mult cu copilul). Aşa, chiar dacă vrem sau nu, devenim sursa principală de informaţii pentru copilul nostru. Practic devenim modelul lor, chiar "zei" până la vârsta de 6 ani şi ei iau de bun tot ceea ce văd/aud/simt de la noi. Un model care este şi "antrenor" este combinaţia ideală pentru copilul ce va creşte cu potenţial maxim.

Niciun comentariu: