joi, 14 aprilie 2011

Referendumul privind Legea Capitalei

Iata cum din "meandrele concretului" au gustat si cei din PDL (tare bunicuta Ilici-copiat si folosit la maxim) si au venit cu cele 7 "minuni ale lumii"/intrebari pentru referendum, extras din articol hotnews:


"In schimb a fost adoptata propunerea PDL de a adresa bucurestenilor la referendum un numar de 7 intrebari. Mai jos redam cele 7 intrebari propuse de consilierii PDL-PRM-PNG



  1. Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?

  2. Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o administratie?

  3. Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?

  4. Sunteti multumiti de curatenia in Capitala?

  5. Va doriti o arhitectura unitara pentru Bucuresti?

  6. Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?

  7. Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general si CGMB?"
Interesanta abordare si foarte manipulativa. Se pare ca baietii si "blonda PDL" vor neaparat ca puterea in capitala sa fie centralizata si spagile, afacerile oneroase, ciolanul, etc. sa curga numai intr-o singura directie.

Foarte manipulativ si cu impact in responsabilizarea alesilor la primarie este ca prin aceasta lege (daca va fi adoptata) nu vom mai alege direct primarul ci doar membrii din consiliul primariei, care la randul lor vor alege primarele. Asa cum ne-am obisnuit cu multe legi scoase pe banda in care guvernul si-a "asumat raspunderea"-apa de ploaie, deorece in realitate nu poate sa ii traga nimeni la raspundere-legi care au o influenta negativa in economie si in protectia sociala, tot asa o sa faca si consiliul unic cu primarele unic. Eu unul sunt multumit cu evolutia lucrurilor pe Sectorul 1, unde locuiesc, nu toate sunt asa cum ne dorim sa fie, dar comparand cu ce se intampla in alte sectoare (de ex.Sectorul 6 -partea de cartier Militari) pe unde trec mai des, pot sa fac o diferenta intre cat de gospodari sunt primarii de sector si asta fara sa ma uit la culoarea lor politica.

Dar sa lasam asta si sa privim atent cele 7 intrebari din propusul referendum. Sunt foarte manipulative, eu nu mai comentez dar o sa postez cateva comentarii de bun simt de la articolul mai sus mentionat din Hotnews:

"De ce sunt alese mai multe intrebari la care oricince ar da un raspuns de bun simt?
Cine nu vrea mai putini oameni in administratie sau mai putin jeg, oricine ar spune da.
Ok, pui cateva inrebari de genu asta care iti induc raspunsul DA dupa care o pui pe aia care te intereseaza, unde prostimea sunt influenta acestor DA iti va raspunde tot cu DA la ultima si cea mai importanta intrebare care de fapt conteaza.
Ma deranjeaza acelasi lucru care ma deranjeaza de multi ani, ne iau de prosti, daca tot incearca sa manipuleze niste raspunsuri altfel decat bazate pe o logica coerenta macar sa se chinuie mai mult si nu cu astfel de metode.
Ideea e mai mult decat tampita. De ce sa impart banii si dezvoltarea sectorului in care stau cu altele? Primarii locali gestioneaza mai bine situatia decat unul pus de paravan regulat permanent de consilieri."

"Daca nu imi place actuala organizare, atunci ce? Vreau sa zic, daca MAJORITATEA locuitorilor raspune NU la aceasta intrebare, ce se intampla?Si de ce 6 sectoare?! Initial erau opt, intre timp orasul a crescut, si ca populatie, si ca dimensiuni, si ca probleme, dar nr. de sectoare s-a redus!La fel, daca spun ca NU imi place modul haotic in care s-a dezvoltat in ultimii 21 de ani, ce efect are asta?!Un referendum trebuie sa contina intrebari clare , la care saspunsul prin da/nu sa determine univoc actiunea ulterioara!"

"Ai observat bine ca intrebarile sunt retorice. Cum adica daca sunt de acord ca primarul general sa conduca Bucurestiul ?!?! Pai cine sa-l conduca, Boc, Ben laden, Mubarak ?? Ce intrebare cretina e asta si ce relevanta are ??? Plus ca dupa intrebarile asta nici nu stii daca omul respectiv a fost sau nu de acord cu desfiintarea primariilor de sector ! E prosteala pe fata!"

Si sinteza obiectivelor dorite de cei care au ales aceste intrebari este:

"Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala? Nu
Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o administratie? Nu
Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii? Da
Sunteti multumiti de curatenia in Capitala? Nu
Va doriti o arhitectura unitara pentru Bucuresti? Da
Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ? Da
Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general si CGMB? Nu
Va doriti sa scapati de Emil Boc? DA
Va doriti sa ajunga Bucurestiul in mainile Elenei Udrea? Jesus, NO!
Atata timp cat PDL conduce consiliul in orasul asta nu o sa se faca nimic. Nu ai primar PDL ca brasovul, nu ai parte."

Comentariile mele sunt de prisos, va recomand sa cititi articolul din Hotnews si mai ales comentariile, sunt interesante !

2 comentarii:

Ioana Gînju spunea...

Care este scopul acestui referendum, ca nu m-am prins. Marketer fiind, ar fi trebuit.N-am idee cine a lucrat la acest proiect, n-am gasit mai multe detalii, adica, teoretic ar trebui facut acest referendum dupa canoanele meseriei.Poate o fi asa..o chestie aruncata presei. Sper.

Costi Balan spunea...

Salut Ioana,

Este o manipulare de 2 bani, din punctul meu de vedere. Ei incearca acum marea cu degetul si cheltuie niste bani ca sa ia pulsul electoral. Chestiunea este simpla si amplu discutata in comentariile de pe Hotnews. In rest este vorba numai de pe unde va trebui sa circule spaga si contractele cu primaria.