joi, 21 aprilie 2011

Ganduri in saptamana mare

Mai este un pic si Saptamana Mare, a Patimilor, se termina, dar in fiecare zi te ingrozesti de ce citesti prin media.
Vantu isi da arama pe fata de mare mafiot in inregistrarea facuta de Sebastian Ghita, citeste si asculta pe Hotnews aici.

Ministrul munncii (fostul) Ioan Nelu Botis face afaceri bune pentru el si sotia lui pe bani din fonduri UE, pe fata si fara jena. Asta dupa ce ii face pe toti romanii lenesi - eu unul ma uit in jur si toata lumea munceste de rupe, dar banii adevarati se duc in buzunarele lor.
Base da cu mucii in fasole, ca intotdeauna, prin declaratiile oficiale.....
Si multe alte porcarele marunte care scot in fata parca toata partea urata, murdara si neagra a oamenilor.

Dar cum orice lucru nu poate exista fara contrariul lui: lumina fara intuneric, bunatatea fara rautate, albul fara negru, iubirea fara ura, placerea fara durere, Rai fara iad, Christos fara Satana, etc, mai bine ne intoarcem catre lucrurile de suflet. Sa ne dam sansa de a ne uita la noi, la sufletele noastre, la dorintele si visele noastre, la faptele noastre bune si la pacatele noastre, macar o saptamana pe an, macar in Saptamana Mare.

Imi vin in minte cateva cuvinte din Pildele lui Solomon: "Frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii; cei fără minte dispreţuiesc înţelepciunea şi stăpânirea de sine." si "Nu te mânia din pricina celor ce fac rău, şi nu pizmui pe cei răi! Căci cel ce face răul n-are nici un viitor, şi lumina celor răi se stinge.", acestea ma indeamna sa nu mai pun la suflet ceea ce se intampla in tara si mai mult sa ma imi intorc ochii la mine. Dar tot Solomon spune: "Dacă zici: “Ah! n-am ştiut!”… Crezi că nu vede Cel ce cântăreşte inimile şi Cel ce veghează asupra sufletului tău? Şi nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui? Asa ca este bine sa stiu dar sa si cantaresc cu acel cantar bun si sa fac cat mai curat in casa sufletului meu ca mizeria sa nu se faca stapana in el.

O alta pilda a lui Solomon buna pentru vremurile pe care le traim este:

Fiul meu, de voiesc păcătoşii să te ademenească, nu te învoi,
Dacă-ţi spun: «Vino cu noi, să ne punem la pândă, ca să vărsăm sânge, să întindem curse fără cuvânt celui neprihănit. Să-i înghiţim de vii ca locuinţa morţilor, şi întregi, ca pe cei ce se coboară în mormânt. Să punem stăpânire pe tot felul de lucruri scumpe, să ne umplem de pradă casele noastre. Fii părtaş la obştea noastră, o singură pungă fi-va pentru toţi !»
Fiul meu, nu te întovărăşi cu ei pe cale; abate piciorul tău din cărarea lor. Căci picioarele lor aleargă numai la rău, iar ei zoresc să verse sânge.
Zadarnic se întind curse în văzul păsărilor! Căci ei întind curse tocmai împotriva sângelui lor, şi sufletului lor îşi întind ei laţuri.
Aceasta este soarta celor lacomi de câştig; lăcomia le aduce pierderea vieţii.
Înţelepciunea strigă pe uliţă şi în piele îşi ridică glasul său. Ea propovăduieşte la răspântiile zgomotoase; înaintea porţilor cetăţii îşi spune cuvântul:
«Până când, proştilor, veţi iubi prostia? Până când, nebunilor, veţi iubi nebunia? Şi voi, neştiutorilor, până când veţi urî ştiinţa?»


Acestea fiind spuse, dragi oameni care treceti cu privirea pe aceste randuri, va doresc un Paste plin de lumina in suflete, de invatatura in ganduri si de bunatate in fapte !

Niciun comentariu: