miercuri, 16 martie 2011

Media din Romania - cutremur si divort

Vox populi-vox..... nu stiu cu ce sa completez, deorece nu merita sa scriu dictonul in original.
La noi vocea poporului comenteaza mai mult ceea ce le vad ochii si le aud urechile la TeVeu si de prin ziare ieftine de metrou.

Divorturile patachinelor ocupa toata media: Virinica vs.Viri-taticutu si Balaurul cu 7 capete (la fiecare le pute gura mai rau ca apa din Dambovita) vs.Pepelica far' de frica. De data asta scor 2-0 pentru barbati, iesirile lor la rampa mai civilizate si cu tenta de victima - au sfatuitori de PR mai buni. In rest nu vad ce mare victima esti cand te insori cu una care fugea de principalul peste si camatar din Bacau sau cand te legi la cap si te certi cu toata familia pentru una cu un caracter de centurista (sa ma scuze fetele ca multe din ele au vocabular mai frumos decat balaurita).

In rest cuvantul de ordine este mucles la cutremur-ca daca nu ne ocroteste Bunul Dumnezeu la noi ar fi dezastru. "Baietii" au actionat sistematic, primul pas a fost jaful si anihilarea Apararii Civile (arma a Armatei Romane care era special creata si dotata pentru astfel de situatii)-rezultatul s-a vazut la fiecare inundatie. Controlul in constructii nu a mai functionat asa cum era inainte si acum te bucuri ca ai dat sutele de mii de euro pentru un apartament nou si habar nu ai cum a fost construit si daca cineva a respectat standardul de constructie. Iar logistica si coordonarea asa ziselor comandamente pentru situatii de dezastru si calamitati sunt niste glume puerile.

Dar asta avem si cu asta defilam !

Bocanila cel pitic promite prin diverse guri guvernamentale metrou in tot Bucurestiul (cea mai tare flatula fasaita-abia termina tronsonul pana la Laromet, se chinuie de 20 de ani-pe proiectul lui Ceasca si pe jumtatate de treaba facuta pana in '94) si este propus la presedintia PDL-of ce bine ca isi tin mizeriile in curte, mai scapa ceva si prin latrina neizolata, dar gunoiul este la un loc.

In rest numai de bine si caldura. Orasul plin de praf - de un deget pe orice masina nemiscata o noapte, legea muncii trecuta pe nesimtite pe sub nasul sindicatelor (anemice si fara forta), patroni care se agata de criza ca sa nu mai mareasca salariile cu toate ca le cresc profiturile, preturi din ce in ce mai mari la produsele de baza si carburanti, etc.
FMI-ul meu iubit,
Iti multumesc,
Ca m-ai calit !

Generatia "Children of the Revolution" pierduta in lupta de supravietuire zilnica.
Dar speranta nu moare, se transforma ! In ce ? O sa vedem....

Pana atunci o sinteza a Romaniei intr-un banc:

Discutie intre doi macelari ramasi singuri in pravalie, dupa plecarea unui batranel:
- In fiecare saptamana vine batranul asta ponosit si-i dai un pachet de carne , moca. De ce ?
- Bai, omul asta mi-a facut numai bine, ii sunt obligat pana la moarte.
-De ce....???
-Mi-a fost profesor la Politehnica si daca n-avea el grija sa ma pice la examene, ajungeam dracu' vreun amarat de inginer....

Un comentariu:

Ioana Gînju spunea...

..sper ca dupa cele intimplate in Japonia, intreaga lume sa stea strimb si sa cucete drept.