vineri, 11 decembrie 2009

Provocare pentru noul presedinte

Am citit articolul din hotnews Omul care nu vrea sa fie "prieten cu sistemul. Foarte interesant si va recomand sa il cititi. Un fost padurar se lupta cu jaful defrisarilor, coruptia si furtul din padurile tarii.

Este strigator la cer !

Am fost prin multe zone prin tara, mai ales prin Ardeal si Moldova si este un dezastru !

Se fura, ca sa fiu in ton, ca in codru nene !

Mergi prin zone pe unde stiai paduri si vezi dezolanta cioturilor ramase, este o intreaga mafie care pleaca de la baronii locali si ajunge sus, sus, trecand prin partide, pana la oamenii din guvern.
Politia, cei de la mediul si oficialitatile merg mana in mana si fac bani pe furt !

Un prieten a participat la o competitie sportiva montana pe numele ei Carpathian Adventure, care avea si parte de orientare turistica undeva in Retezat in 2007. Datorita defrisarilor masive multe echipe au pierdut traseul si au ramas socati (romani si straini) de felul in care s-au despadurit munti intregi.

Saracul codru, cred ca nu mai vrea de nici o culoare sa mai fie frate cu romanul !

De aici vin si inundatiile :nu mai sunt paduri care sa stabilizeze terenul si sa regleze vanturile si clima.
De aici vine valul de boli: poluarea si chimicalele isi fac de cap.
Din cauza asta fug turistii de la noi: in anii '90 multi spuneau ca suntem o Elvetie mai estica, acum sunt ingroziti.

Este o provocare pentru noul guvern si noul presedinte sa faca ceva ! Printre multe alte hotii, poate sa inceapa cu asta si le dau si un motiv bun: daca continua sa ii lase pe hoti sa fure si sa le bage si lor bani in buzunar, in cativa zeci de ani vor vietuii intr-o tara goala si pustiita de vanturi, inundatii si poluare. Poate nu ii intereseaza de ei, dar ar trebui sa ii intereseze de copii lor !

2 comentarii:

claudia spunea...

oare mai exista vreun domeniu in tara asta in care sa nu se fure,distruga,vanda?e un jeg total!

Costi Balan spunea...

Din pacate nu cred, dar cred cu tarie ca odata cu schimbul de generatii se vor vedea schimbari. Lumea este satula de jaf, informatia scapa si se face publica. Oamenii se schimba si am incredere ca in bine. In rest, cu cat suntem mai informati cu atat putem sa luam atitudine.