miercuri, 1 septembrie 2010

Impresii de vacanta 2 - la munte


Am fugit de arsita soarelui de la Mangalia la Paltinis. Am avut noroc si am gasit o vila/cabana la pret bun si in zona buna.

Pe drum bebe a facut o criza de plans si abia l-am potolit cand am facut o oprire la Manastirea Cozia.
Lui bebe i-a iesit prima masea (cam neobsinuit pentru un copil de 1 an), dar se pare ca a fost cu dureri, febra mare si ceva probleme de scaune moi. A trecut si asta, la Platinis si in Sibiu s-a simtit bine si-a dat drumul la mers si a capatat porecla de "Dintosul".


La Paltinis am stat la Vila Stefana, un loc frumos si linistit. Mi-a placut ca zona este in dezvoltare si oamenii investesc acolo, dar se vede ca mai au ceva de lucru. Cred ca in cativa ani va fi chiar mai aranjat (sunt multe constructii noi, unele in lucru). Vila este cocheta, dotata cu tot ce trebuie pentru o vacanta cu familia.


In fine, ce sa mai zic, am facut gratare, am mers cu bicicleta pe munte, am respirat aer curat si am intalnit oameni frumosi la suflet. Locul este minunat, conditiile sunt bune (nu exceleaza in tot, dar merita), preturi acceptabile si peisaje frumoase. Noi nu am mai fost in zona, dar cu siguranta ne vom intoarce. Cred ca la anul propietarul va finaliza si aranjamentele din curte si cele cateva omisiuni de pe la bucatarie. In mare, pentru noi totul a fost Ok la un pret corect in conditiile date.


Sunt multe trasee in zona pe care nu am reusit sa le fac, dar il astept pe "Dintosul" sa creasca, sa le fac impreuna cu el. Muntele imi aduce un alt tip de energie si relaxare fata de mare, o putere telurica si un sentiment de stabilitate.


A fost frumos si in Sibiu.
Oras cultural, cu oameni relaxati si turisti cu bun simt. Cred ca oamenii, odata ajunsi aici, sunt transformati incet de magia locului si modelati de atmosfera din centrul vechi al orasului. Am ascultat impreuna cu bebe o trupa de tineri care cantau la mini-instrumente muzica de fundal din desene animate si din filmele cu Stan si Bran.
Am ras, am dansat si am admirat artistii. Am baut limonada si bere la terase, am mancat covrigi si ne-am plimbat printre oameni veseli.
Atmosfera te suspenda in timp, te agata de un fir de energie pozitiva, te obliga la o comunicare lejera si spontana, iti relaxeaza mintea si te topeste in farmecul ei.


In aceasta vacanta la munte am intalnit oameni noi si am fost impresionat de gandirea si atitudinea celor tineri. Avem o generatie care vine tare din urma si care are oameni ambitiosi, educati, cu o gandire buna.
Sunt orientati catre rezultate si au un simt al adevarului dezvoltat corect, catre acele valori care pot scoate tara asta din rahatul puturos in care este.
Sunt revoltati de ceea ce se intampla, iau atitudine, fac afaceri corecte cu simt etic si ce este mai important vor sa schimbe ceva si cred cu convingere ca o sa reuseasca.


Se pare ca Ardealul si influenta germana in aceasta regiune a modelat un alt fel de om, un alt fel de roman, pe care eu il admir si il respect.


Cam atat pentru asta si va las sa va delectati cu pozele.


Servus !

Niciun comentariu: