marți, 9 februarie 2010

Primavara pe ulita

Fac ce fac si nu pot sa ma abtin. Prea sunt de Stan si Bran alesii nostri.

Preiau o stire aparuta pe HotNews legata de justificari de cacao, bagate din timp pentru a camufla smenuri si proasta administrare. Dar iata ceva din articolul cu pricina:

"Ministrul Berceanu ne anunta ca dupa Romania zapezilor dam in Romania gropilor: Am dat toti banii pe deszapezire, sa nu ne intrebati la vara de ce nu reparam gropile. "Iarna asta ne-a dat peste cap cu toate sumele alocate la intretinere, care la ora actuala sunt depasite de vreo patru ori si probabil ca o sa luam de la reparatii si la vara o sa ne intrebati de ce avem gropi sau de ce nu am asfaltat, nu am mai terminat o bucata de drum", spune ministrul Transporturilor."

Ce sa faci nene, dupa ce Oprescu, baiat de baiat, a stat asa cum ii sade bine unui primar, tot weekend-ul sa dea declaratii la TVeu cu justificari fata de Bucurestiul blocat de nameti, sa anunte ca inchide scolile si alte balbe de administrare si incompetenta ale asa ziselor comitete de urgenta, era normal sa vina altul acum sa spuna ca banii......baniii.....s-au evaporat.

Dar noi nu ne lasam si le dam o dedicatie, o poezie primita tot azi pe email:

Primavara pe ulita

de Bucurestel Gropaceanu

A-nceput de ieri s-apara
Cate-o groapa de rahat.
Vremea s-a mai imbunat,
Strazile-au ramas prin tara
Ca la sat.

Sunt transee, nu sosele
Nu poti circula deloc
Caci sunt gropi din loc in loc
Mari cat sa-l ascunzi in ele
Si pe Boc.

Si cand ploua toate-au apa
Nu se vede, dar precis
Ca se-ascunde un abis
Cam in ori-si-ce baltoaca
E de vis!

Nu soferii sunt miopi
Cand conduc.
Ci trebui spus,
C-au o mare vina-n plus:
Si sunt "prosti de dau in gropi"
Cei de sus.

Zici ca merg pe-alta planeta
Avem gropi ca-n cimitir
Nu le treci nici dac-ai TIR.
Si voi vreti rovinieta?
Hai sictir !

2 comentarii:

Ioana Gînju spunea...

..tine modul cum se gospodareste fiecare. nu poti astepta sa iti spuna cineva sa iti dai zapada din fata portii, din propria curte chiar, a blocului, a masinii ...

Costi Balan spunea...

Asa este Ioana, dar sa faci mare tam - tam ca nu o sa mai ai bani de reparat drumurile la vara din cauza iernii, imi miroase ca o justificare de furt sau de incompetenta. Unde sunt banii din taxa de drumuri din pretul benzinei, din rovinieta si din altele?