vineri, 8 ianuarie 2010

Viata, politica si porcul

Iata ca de politica nu scap nici macar la inceputul anului.
Lumea ar fi trebuit sa fie mai linistita, ca doar este in perioada de digestie a sarmalei de revelion, a piftiei de Sf.Vasile si al fripturii de Sf.Ion.
Dar nu domnule, astia nu ne lasa nici macar sa murim linistiti !

Pe strada, in magazine, prin case si la servici, romanul si-a luat in serios atributiile de cetatean, inca de la inceputul anului si ii da tare cu comentariile de ii crapa maselele de atata vorbit.
Dar, cum se obisnuieste pe la noi, romanul are gura mare si atitudinea mica exact cand nu trebuie.

El este obisnuit cu asta ca si in cazul sexului: vrea sa f_ _a tot, numai ca nu are incredere in el ca il tine scula ! Asa ca aplica mai bine frecusul pe dupa usa de la baie ! Ce e in mana nu-i minciuna si este mai safe ! Dar tot el tipa ca nu este satisfacut la sfarsit si frustrarea lui creste, dar creste degeaba, ca a pus deja stampila si lucrurile nu se mai pot intoarce asa usor !
Daca ar fi avut gura mica si atitudinea mare atunci cand a trebuit, facea o alegere de bun simt si nu se mai vaicarea acum.

De unde vin constatarile astea? Din comentariile pe care le fac oamenii. Mergi pe strada si fara voia ta asculti discutia aprinsa a pensionarilor uimiti de brusca majorare a preturilor, de spaima care o traiesc fata de zvonurile ca pensia lor este in pericol, de lipsa medicamentelor compensate, etc.
Unul din ei zicea:
"Lasa ba Viorele, bine ca ne dau pensiile totusi, nu te mai oftica cu votul ala !"
celalalt (lovit tare in noul pret al tigarilor):
"Ba Marine, io-i votai pa astia ba, ca zisei ca nu avura timp sa curete tara ba, da vad ca ne-a tras teapa iar si ne curata pe noi, ba !"
"Lasa ba Viorele, ca peste 5 ani stim noi pe cine sa votam si le-o tragem atunci !"
"Auzi ba Marine, da' mai traim ba inca 5 ani, ca sa ajungem atunci !?"
Buna intrebare, zic eu, dar pusa tarziu !

In drumul meu, trec pe langa shaormariile de la piata 1 Mai. Pustanii, tiganii, taximetristii si clientii obsinuiti ai celor 3 shaormarii sunt stupefiati si comenteaza toti noua scumpire a shaormei:
"Da ce mai nene, la TeVeu zicea ca producatorul nu a scumpit carnea de pui, voi de ce scumpiti?"
La geam iese unul din patroni (un tigan cu ceafa grosa, slinos si cu lant de un deget la gat):
"Auzi ba, mergi la guvern si fa protest daca nu iti convine! Au scumpit curentul si gazul, de aia e pretul mai mare! O sa mai scumpesc shaorma si cand o sarii pretul la carnea de pui !"
Un pustan de la coada tipa tare:
"Vezi ba ca tot porcul ramane cea mai buna pasare, ha, ha , ha !!!! Nu voi i-ati votat pe astia !!??"
Liniste la coada......... Unii mormaiau printre dinti, altii se faceau ca se cauta de bani.

Acum, noua vedeta este Prigoana Junior ! "Baietii" isi pregatesc schimbul. Au imbatranit si vor sa isi asigure afacerile cu sange tanar. Beizadeaua este din aceeasi "scoala", frecventeaza acelasi "club" si vobeste aceeasi "limba" cu ei. Este de-al lor !

Unde sunt oamenii cu experienta !??
Cei care macar au participat la un proiect public, care au un discurs coerent si obiective clar formulate, realiste si realizabile !?!
Unde sunt oamenii care fac politica si pentru cei pe care ii reprezinta si nu numai pentru ei si gasca de"baieti" !??
Cunosc ceva oameni integrii, destepti si cu experienta prin ceva partide, care ar putea face treaba, sau macar sa incerce. Dar nu sunt lasati de tata sponsoru' !

Asa ca ne alegem cu EBA, Honorius si alti ilustrii, necunoscuti pentru realizarile lor si cunoscuti pentru ca este fata sau baiatul lui tata, din scandaluri, cluburi si promovari pe bani grei !

Macar la colegii si la camere, romanule desteapta-te si alege bine ! Nu PSD-ul, PDL-ul, PNL-ul sau vre-un partid, fi atent la om si pune stampila pe cine crezi ca va face ceva pentru tine.

Cam atat despre politica, am invartit-o pe politica ca porcul pe dovleac ! O sa taiem porcul anul asta, de pe lista bucatelor permise si o sa se faca si asta pasare, datorita preturilor, cu numele de "rara avis"!

Viata merge inainte, suntem mai destepti cu un an, mai caliti de criza cu un an si mai incezatori in viitor!

Pana in 2012 !!! :-))

4 comentarii:

CORA spunea...

Optimist final! :)

Costi Balan spunea...

Asta asa ca sa isi mai aduca lumea de inca o frica, de parca nu sunt destule !
:-)

Ioana Gînju spunea...

..nu taiem porcul.. de mincat, mincam. tocmai asta ar fi chestiunea: resursele, puterea, banii.nimic nu este free, nu exista bunavointa. ma intreb cit de crestini mai suntem, daca roadele noastre sunt cele care sunt.

Mihaela spunea...

Asta e! Sa mergem mai departe fara sa ne mai gandim la ce nu fac altii pentru noi ci la ce putem face singuri ca sa ne fie mai bine.