marți, 24 noiembrie 2009

Hotii din taxiuri

Asta este o atentionare pentru toti cei care merg cu taxiul: sa fiti foarte atenti in ce taxi va urcati ! Posibil sa dati de un hot care are autorizatii false si care se poate folosi de orice oportunitate sa plece cu lucrurile voastre.

Iata cum stau lucruile: o prietena a fost furata de un taximetrist in Bucuresti cu mult tupeu, ziua in amiaza mare.

A luat ca orice om un taxi de pe strada (de firma cunoscuta), un Logan galben cu toate inscrisurile pe el. Avea la ea laptop, geanta cu 2 telefoane mobile, acte, bani, etc. Pe langa astea avea si 2 sticle de suc ca sa le dea baiatului ei. A ajuns cu taxiul acolo unde o astepta baiatul (acesta era pe trotuar) si a facut greseala sa coboare din masina sa ii dea sticlele de suc, lasand restul in masina. Taximetristul a prins oportunitatea si a plecat in tromba (cu usa semideschisa) cu tot cu laptop, geanta, telefoane mobile, bani, acte, etc.

Prietena mea a reusit sa memoreze numarul autorizatiei, cu acesta a fost la autoritati si a descoperit ca autorizatia era falsa si mai multi se foloseau de ea, politia nu a ajutat-o pana acum sa recupereze ceva. Asta inseamna ca umbla taxiuri false conduse de hoti. Practic acel "taximetrist" avea toate inscriptionarile false (inscriptionarile unei firme cunoscute) si se ocupa cu furtul si munca la negru.

Din stirile vazute la televizor cu arestarea retelei din Constanta, care mana in mana cu cineva de la Politia Rutiera, faceau taloane false si numere false de ceva ani buni, nu ma mira ca circula o gramada de taxiuri false, mai ales in Bucuresti. Cu cei din Constanta mersul era urmatorul: cumparai o masina de afara (sau furata), mergeai la "baieti", care contra unei sume cautau in baza de date de la Politia Rutiera o masina la fel ca a ta si iti dadeau aceleasi numere de inmatriculare si talon ca cea gasita. Astfel circulau mai multe masini aproape la fel (marca, model, culoare) cu aceleasi numere de inmatriculare. Noroc ca dupa 2-3 ani, cu ocazia unor accidente, alti politisti au intrat pe fir si au descoperit magaria.

Alti prieteni de la firme de asigurari mi-au confirmat si ei acest lucru prin faptul ca incercau sa bage RCA-uri in baza de date si gaseau ca aceea masina mai are o asigurare si nu aveau cum sa o inregistreze, au verificat si au descoperit ca sunt mai multe masini cu aceleasi acte.

Unui alt prieten i-au fost furate numerele de la masina, norocul lui a fost ca le-a declarat repede la politie ca fiind furate. Peste 2 saptamani s-a trezit cu citatie, ca masina lui, cu numarul lui de inmatriculare, a plecat de la o benzinarie fara sa plateasca. I-au aratat o camera de supraveghere cu o masina de aceeasi marca, model si culoare, care avea numerele lui, numai ca nu era el si nici masina lui. Bine ca anuntase furtul. Asa ca aveti grija si daca va dispar numerele de inmatriculare.

Ce sa mai zic, au fost hotii plecati la specializare in occident si criza i-a adus inapoi in tara si uite asa am intrat si noi in Uniunea Europeana cu tot ce trebuie.
De ce sa fie numai la ei, lasa nene sa fie si pe la noi, sa aiba politichia ce sa discute si politia de unde sa isi ia spaga!

Of, of, of.. imi dor de Cuza, Tepes, de legea araba din piete........

Niciun comentariu: