miercuri, 8 decembrie 2010

Mos Nicolae

A venit si Mos Nicolae pe la noi. El nu stie de criza, de probleme ci doar de micile bucurii ce apar peste noapte in ghetutele copiilor. Bucuria din ochii unui copil care gaseste daruri in ghetute este nepretuita, la fel si a adultilor.

Din pacate in acest an am vazut multe fete triste si putina lume care sa se inghesuie la rafturile cu jucarii, anul acesta este mai sarac pentru multi.
Ce ma cutremura este ca de la anul va fi si mai sarac pentru multi copii, are guvernul grija de asta cu noile legi cum este Indemnizatia pentru mame. Au facut un lucru bun pentru viitorul tarii doar din motive elctorale, acum ofera variante de saracie pentru parintii care doresc sa faca copii. Gradinitele si scolile de stat sunt supra-aglomerate si nimeni nu este nebun sa isi dea copilul la cresa cand face 1 an. Taxele si accizele au crescut de nu le mai stim numarul. A crescut pretul la carburanti, deci va creste la toate produsele, inclusiv la cele de baza. Planuri concrete si fiabile de redresare economica nu apar, dar facem autostrada la preturi mult mai mari ca in Germania.
Avem un guvern care actioneaza conform principiului: "Dupa mine, potopul !" Oamenii isi pierd locurile de munca, salariile sunt taiate pentru cei de la stat dar si in mediul privat (aici daca nu sunt taiate sunt sigur inghetate de minim 1 an), cursul EURO creste si cresc si ratele, etc. Guvernul cere sacrificii, dar numai tot de la cei saraci si cinstiti, sa se sacrifice ei si nu averile guvernantilor. Pacat, nici crestini nu mai suntem, ne inchinam din ce in ce mai mult zeului ban, sa ne lase sa mai traim o zi !

Avem parte de un Mos Nicolae trist si sarac !

Ochii oamenilor sunt mai reci si fetele lor mai indarjite, multi uita sa mai fie darnici cu cei mai nevoiasi, de teama viitorului.

Dar o speranta ramane, inima omului este facuta sa indure, pana la un punct !

Oare unde o fi punctul nostru ?

Niciun comentariu: