miercuri, 20 mai 2009

Made in Romania anilor 2000

Mai pe dimineata am primit o informatie socanta-pentru mine (cred ca este o stire preluata de undeva), pe care am incercat sa o verific (nu am confirmarea finala-deci fiecare o ia cum doreste) si am facut ceva sapaturi.

Iata despre ce este vorba:

Pasajul de la Pipera este greseala secolului in constructii. Liniile de inalta tensiune sunt la acelasi nivel cu traversele de beton si astfel,pasajul nu mai poate traversa liniile de inalta tensiune. Lucrarile au fost oprite si saptamana trecuta un grup de oficiali chinezi de la firma care construieste pasajul au venit la fata locului si se minunau de parca ar fi vazut a Opta Minune a Lumii. Numai in Romania se poate intampla si practic nu exista solutie la problema. Fotograful nostru a facut poza din lateral sa apara sugestiv in prim plan panoul Atentie la Tren.

Am ramas, sa zic asa, CRACANAT ! Nu imi vine sa cred ca suntem tara lui Papura Voda care dupa ce ca e prost se da si in loboda.

Ca sa vedeti ca lucruile stau prost de ceva timp, iata si alte articole legate de subiect, articole de anul trecut:

"Constructorii au cerut ieri o amânare de şase luni pentru finalizarea pasajului suprateran Pipera-Tunari. Acesta ar fi trebuit inaugurat în noiembrie 2008, dar lucrările au stagnat din cauza reţelelor de utilităţi nemutate. Costul total al proiectului va fi de şase milioane de euro. Preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, a declarat ieri că pasajul va fi funcţional de la 1 ianuarie 2009."
Pasajul Pipera, întârziat
Autor: Alexandru Saulea -Adevarul
Data: 15 iul 2008
"Compania care se ocupa de construirea pasajului suprateran peste calea ferata Pipera-Tunari a solicitat o prelungire cu sase luni a termenului de finalizare a lucrarilor. Pasajul, care are o lungime de circa 100 de metri, trebuia terminat in luna noiembrie. Cand a inceput lucrarile la pasaj, constructorul a descoperit ca in subteran sunt retele ale Apa Nova, Electrica, Distrigaz si Romtelecom, care nu erau cartografiate."
Pasajul Pipera-Tunari, in prelungiri
Sursa Compact prin roPortal-2008
"Soferii care tranziteaza zona de nord-est a Capitalei vor putea circula abia in luna aprilie 2009 pe pasajul suprateran Pipera-Tunari, intarzierile fata de termenul initial fiind provocate de mai multe retele realocate ale Apa Nova, Electrica si Romtelecom.
Termenul initial de predare a investitiei era luna noiembrie a acestui an, insa constructorii au fost nevoiti sa-l decaleze cu circa sase luni pentru a muta mai multe retele ale furnizorilor de utilitati depistate in zona. "Proiectul de constructie a fost realizat pe baza avizelor date de Apa Nova, Electrica si Romtelecom, numai ca in teren lucrurile nu au stat deloc ca pe hartie.
Ca atare, in loc de o luna de zile, a fost nevoie de opt pentru depista toate retele existente in subteran. Conform Legii nr. 50/1991, regiile de utilitati publice sunt obligate sa predea autoritatilor locale planurile cu pozitia conductelor si a cablurilor, insa regiile sus-mentionate nu au facut acest lucru. Din acest motiv, pasajul – in lungime de numai 100 de metri – va fi dat in folosinta cu sase luni intarziere, prelungind astfel la un an si jumatate durata totala de realizare a investitiei", a spus Cristache Radulescu, presedintele Consiliului Judetean Ilfov."

Din cauza Apa Nova, Electrica si Romtelecom, Pasajul Pipera-Tunari, intarziat sase luni
Magdalena Tanasescu
Marti, 15 Iulie 2008
Romania Libera
Asadar si prin urmare, problema pute de prin Iulie anul trecut si a incept sa se imputa probabil inca de prin faza de proiectare si licitatie.
La noi guvernul, autoritatile centrale, autoritatiile locale sunt prea concentrate pe luare de spagi si comisioane la acordarea acestor lucrari. Nimeni nu are interesul sa verifice contractarea, executia si predarea lucrarilor publice. Dar, in schimb, avem 1001 de comitii si comitete ce papa banii de criza ai contribuabilului la frecat menta pe pus stampile si semnat acte cu ochii inchisi.
A fost vreunul cercetat, anchetat si bagat la bulau ca nu si-a facut treaba pentru care este in slujba cetateanului ?
NU !
Ei sunt in campanie acuma, Base este ingrijorat mai mult de carierea progeniturii, Geoana si gasca cu ochii pe Almanahe, etc. Toti balesc la ciolan, chiar daca au burta plina !
Doamne, parca suntem intr-un documentar de pe Animal Planet in care este prezentata familia de hiene. Toate balesc, sunt cu ochii pe putina carne ce a mai ramas din tara asta, se omoara intre ei (la figurat), dar toti se inghesuie sa roada ceva. Daca cumva vine vre-un caine de vizuina sa ia si el ceva, se coalizeaza si ii sar la gat imediat. Pe urma nu faca decat sa rada in rasul lor de hiene si cu ochii sticlosi de fiara sa caute prada.
Dar, in fine, nu mai scriu nimic decat ca este bine sa ne implicam: suntem cetateni ai cetatii si daca nu ne exersem puterea atunci si-o exerseaza ei pe noi, din carnea nostra !
PS: pun pariu ca Base, m-ar face pui de comunist, asa cum "glumea" el cu cei care le-au luat apele casa :-)

3 comentarii:

Anonim spunea...

decat sa devii scriitor de articole de doi lei fara sa te consulti in probleme tehnice....mai bine du-te la mare si baga-ti apa in...asta asa ..poate atunci te inveti minte sa scrii in cunostinte de cauza ...Rusine ptr articolo.Daca te crezi destept...da si explicatii tehnice...de aia ai imnul tarii:DESTEAPTA-TE ROMANE...ma indoiesc ca ai prins ceva din imn.

Costi Balan spunea...

Domnule/doamna ANONIM
Daca cititi cu atentie articolul, chiar la inceput scrie ca este preluat din stirile on-line si ca nu este verificat 100%. Legat de cunostinte tehnice nici nu vreau sa ma consult cu cineva. Esenta articolului este doar ca sa atraga atentia asupra felului in care se fac lucrurile la noi in tara si implicarea organelor de stat in licitarea, controlul si executia unor astfel de proiecte. Termenul de finalizare al acestui proiect a fost deja amanat de multe ori, ca multe alte proiecte. Sun sigur ca pasajul va fi terminat intr-un fel sau altul, tot pe banii contribuabilului, ca tot e criza ! Dar nu trebuie sa te enervezi, daca iti faci campanie bine, poate mai prinzi ceva de ros.

Mihaela spunea...

Am desenat ce m-ai rugat.
http://flowercrafts.blogspot.com/2009/05/calea.html