vineri, 13 noiembrie 2009

Banii, gripa porcina ah1n1, hpv si campaniile de vaccinare

Iata ca mai ies la suprafata cateva informatii, gen parti din interviul luat epidemiologul Tom Jefferson in Hotnews, iata link-ul aici si cateva pasaje din articolul celor de la Hotnews:
"Este adevarat ca virusurile gripale sunt imprevizibile, asa ca nu necesita un anumit grad de precautie. Dar una dintre trasaturile extraordinare ale acestei gripe este ca exista unele persoane care fac predictii ani dupa ani, din ce in ce mai grave. (...) De exemplu, ce s-a intamplat cu gripa aviara, care trebuia sa ne omoare pe toti? Nimic. Dar asta nu-i opreste pe acesti oameni de la realizarea predictiilor. Uneori ai impresia ca este o intreaga industrie care asteapta izbucnirea unei pandemii".
Iar tinta atacurilor specialistului sunt Organizatia Mondiala a Sanatatii, oficialii din domeniul sanatatii publice, virusologii si companiile farmaceutice. Ei au construit aceasta masinarie, in jurul pandemiei iminente, a declarat Tom Jefferson. "Au implicat foarte multi bani, influenta, cariere si institutii intregi. Tot ce a trebuit a fost ca un virus sa evolueze, pentru ca masinaria sa se porneasca".

In sfarsit dupa ce Hotnews a speriat destul lumea aducand la rampa 2 medici romani care mai aveau un pic si se transformau in vanzatori autentici pentru vaccin, s-au orientat si ei in ritmul campaniei electorale (vezi declaratiile lui Boc si Videanu asupra faptului ca producatorii nu-si asuma raspunderea pentru eventualele efecte adverse).

Nenea Tom Jefferson persona cu bun simt, tine o cale de mijloc (zic eu rationala si fundamentata) dar atrage atentia asupra jocului financiar al marilor corporatii de medicamente.

Totul se invarte in jurul banilor inclusiv ciolanul politic, dar asta nu este o noutate. "Baietii" de la medicamente si-au facut acum target-ul, odata cu anuntul ca se vor vaccina fetitele din clasele VI si VII anti-HVP, odata cu nebunia care o vad pe strada, o citesc pe blog-uri si pe site-uri, lumea se vaccineaza.

Nu spun ca este un lucru rau, ci doar ca fiecare alege pentru el ceea ce considera ca este mai bine. Ceea ce este rau, este tocmai aceasta "campanie" de inducere a fricii si dezinformare, totul pentru profituri.

Daca ne uitam in urma, incepand cu boala vacii nebune, gripa aviara, etc, pana la asta porcina, toate au fost un mare fassss. Dar s-au vandut de miliarde de euro medicamente, vaccinuri si alte materiale de prevenire si combatere a lor.
"Baietii" s-au scos !

Daca ne uitam inainte gripa porcina incepe sa se fasaie si ea, asta nu inseamna sa nu fim atenti si sa cadem in partea cealalta, cea a indolentei. Dar vreau sa fiu atent la ceva real si va rog si pe voi sa fiti: la sistemul nostru de sanatate (care este cum este acum) sa fie orientat pe prevenire mai mult si sa fie profesionist nu fripturist, pe sistemul de protectie sociala si incurajare a natalitatii, pe sistemul de legi care sa ajute firmele mici - nu sa le omoare, pe potentialul agricol si turistic al tarii (care daca nu este vandut este tocat marunt si dat la porci), pe sistemul de invatamant care sa produca valoare si sa asigure copiilor si tinerilor nostri o sansa reala pentru a se implini personal si profesional, pe promovarea valorilor adevarate si durabile, pe justitie si politie - sa isi faca treaba nu sa mearga mana in mana cu hotii.
Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici.

Un lucru bun a iesit totusi de aici, lumea a inceput sa fie mai informata, mai curiosa, mai constienta.
Oamenii nu mai sunt asa usor de pacalit! Au internet, au email, au cunostinte si prieteni, se informeaza !

Se pare ca circul politico-economic nu mai prinde. Ne transformam incet, dar sigur, din tugulani in oameni. Curiozitatea, dorinta de ne informa si a ne educa ne ridica treapta cu treapta.

Bravos si tot inainte !